
Zážitková plavba s profi kuchařem na katamaranu v Řecku!
Středomořská kuchyně na palubě katamaránu
Nejbližší volné termíny:
- 14. - 18.10.2020
Moře, řecké ostrovy, lokální suroviny, gastronomie, dovolená na lodi. Napadá vás vhodnější spojení? Zažijte prodloužený "eurovíkend na moři" v Řecku s 5* kuchařem na palubě.
Připojte se při nákupech čerstvých surovin na místních trzích nebo lenošte na palubě a počkejte na výsledek nákupů a vaření!
CHARAKTERISTIKA PLAVBY
Středomořská kuchyně na palubě katamaránu je zážitkovou plavbou, při které gastronomie hraje stejně důležitou roli jako jachting a poznávání Řecka z paluby katamaranu. Připravili jsme pro vás ochutnávku jachtaření spojenou s ochutnáním toho nejlepšího, co řecké místní trhy a moře nabízí. A nejen to. Zkušený šéfkuchař Vám v případě zájmu ukáže a naučí Vás všechny místní dobroty snadno připravovat. Můžete se také těšit na příjemné počasí a řecké ostrůvky bez davů turistů.
CO SE BUDE KUPOVAT A Z ČEHO SE BUDE VAŘIT?
-
ryby a dary moře (zejména chobotnice, kalamary, krevety a z ryb nejčastěji tuňák – lokální čerstvé)
-
maso z místních zdrojů (zejména kůzle a jehně)
-
zelenina z místních zdrojů (rajčata, cibule, česnek, papriky, cukety, lilek, červená řepa a zejména různé druhy divokých zelených salátů – vlita horta, almyra atd.)
-
místní sýry vyráběné z kravského, ovčího, kozího mléka a kombinací (různé druhy sýru feta, tvrdých sýrů a sýrů pro tepelnou úpravu – smažení/grilování)
-
olivy, olivový olej
-
vejce od slepic z volného chovu, místní uzeniny, sušená masa, klobásy atd.
-
místní ořechy (mandle, pistácie)
-
místní citrusy (pomeranče, citrony, grepy, bergamot)
-
místní vína a alkoholické nápoje (ouzo, tsipouro, masticha)
FOTOGALERIE Z MINULÝCH PLAVEB NAJDETE NA FACEBOOKU KATAMARANY LAGOON
zpět